Antics Alumnes destacats

      Associació d'Antics Alumnes de l'Escola Pia de Calella


Breu currículum d'alguns Antics Alumnes destacats 

Director de la Divisió de Patologia Molecular del prestigiós Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i Professor de Patologia a la Universitat Cornell a Nova York.  Ha estat pioner en el desenvolupament i implementació de la disciplina de patologia molecular a l'àmbit oncològic. Va rebre el Premi Europa 2002. Està considerat com un dels cinc millors investigadors sobre el càncer del mon. L'any 2006 va rebre la Medalla d'Or de la ciutat de Calella.

Carles Cordón i Cardó

Nascut a Calella l'any 1957

 

És Doctor en Filologia Semítica (Hebreu i Arameu), llicenciat en Teologia i en Geografia i Història (Antropologia Cultural). Professor titular de la Universitat de Girona des del 2003. Ha estat col·laborador del gran lingüista Joan Coromines, i ha tingut cura de l'edició de l'Onomasticon Cataloniae i del volum x del Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana.

Joan Ferrer i Costa

Nascut a Calella l'any 1960

 

Magistrat de la Secció 18ª de l'Audiència Provincial de Barcelona. Col·labora amb el Centre d'Estudis Jurídics i Formació especialitzada de la Generalitat  i com a tutor de pràctiques dels alumnes de les diverses facultats catalanes . Exerceix la docència jurídica col·laborant com a ponent o conferenciant en diversos seminaris i màsters relatius a Dret de Família i Protecció de Menors organitzats per la Universitat de Barcelona.

Josep M. Bachs i Estany

Nascut a Calella l'any 1958

 

Pintor, conegut com Perejaume. Molt influït per Joan Brossa, les seves creacions consisteixen en subtils manipulacions d’imatges, sempre amb un gran sentit lúdic. L’efecte resultant entra en el terreny de la poesia visual. Ha estat l’autor de les pintures del sostre del Liceu.

Pere Jaume Borrell

Nascut a Sant Pol l'any 1957

 

Actor de teatre, cinema i televisió. Ha intervingut en sèries com  “El Cor de la Ciutat”  de TV3,  “Hospital Central” , "El Grupo"  de Telecinco,  "Happy House"  i  "Luna negra"  de TVE. També ha participat en pel·lícules com "La caverna".

Juli Fàbregas i Elias

Nascut a Calella l'any 1971

 

President de l’Associació Catalana en pro de la Justícia i Jutge de Pau de la ciutat de Calella. És vocal del Consell de Justícia de Catalunya des de la seva creació, l’any 2.003, denominat “Observatori Català de la Justícia” des de l’any 2006.  Entre altres distintius, l’octubre de 2.003 rep, de manera col·lectiva (ACPJ), la medalla d’honor de la Generalitat de Catalunya pels seus serveis excepcionals a la justícia. El desembre de 2.006, li és atorgada pel Ministeri de Justícia la Creu Distingida de San Raimon de Peñafort.

Francesc Xavier Ten i Figueras

 

 

Continuarà ...